SAJTÓKÖZLEMÉNY

TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT Bt. új gyakornoki programja Balassagyarmaton

2021 / 06 / 01

A „TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT” Bt. 2019 novemberében 25,98 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Széchenyi 2020 program a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiírásán. A Balassagyarmaton megvalósuló projekt 6 vendéglátó gyakornok (cukrász, szakács és pincér) foglalkoztatására, és az ő munkavégzésüket szolgáló munkaeszközök beszerzésére irányult.

Az 1998-ban megalakult „TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT” Betéti társaság a jelenlegi tulajdonosi kör által történt átvételét (2013. nyara) követően bérelte, majd 2017. tavaszán megvásárolta a balassagyarmati GÖSSER CLUB Panzió-Sörözőt, ahol, a „szállásadás-vendéglátás” tevékenységeken kívül, szakiskolákban tanuló fiatalok tanulószerződés keretében történő gyakorlati képzése is folyik. Jelenleg Balassagyarmat városának egyik fontos szálláshelye.

A „TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT” Bt. által üzemeltetett GÖSSER Club Panzió és Étterem 2013. óta dinamikusan fejlődik, idő közben további fejlesztés is elindult, a 2018-ban Szécsényben kialakított kisüzemben glutén-érzékenységben, valamint cukorbetegségben szenvedők-, illetve diétázók/fogyókúrázók részére gyártanak száraztészta termékeket.

Az elmúlt években több gyakornokok, illetve szakmunkástanulók foglalkoztatását célzó projektet valósítottunk meg, ennek újabb állomása volt a 2019. IV. negyedévben kidolgozott pályázat megvalósítása.

A projekt célja 6 gyakornok, (3 cukrász, 1 szakács- és 2 pincér) foglalkoztatása. Az új dolgozók munkáját 2 vállalati gyakornok kapcsolattartó, az ügyvezető és 1 alkalmazott segítette a foglalkoztatás első 9 hónapjában. A projekt hozzájárult a gyakornokok munkatapasztalatának megszerzéséhez.

A gyakornokok munkavégzéséhez szükséges eszközöket (1-1 db tésztagép, gázüzemű főzőüst, pizzakemence, légkeveréses sütő, pohármosogatógép és tányérmosogatógép, húsdaráló, hűtőszekrény, valamint laptop és 2 db ülőgarnitúra) illetve kisértékű eszközöket (különböző munkaruhákat, sütőlemezeket, ételhordókat, botmixert, evőeszközöket és a tálaláshoz szükséges edényeket) szereztünk be a projekt időszakában.

A projekt eredményeként a gyakornokok munkaerő-piaci jelentősen esélyei javultak, alkalmassá váltak arra, hogy akár vállalkozásunknál, akár az ország bármely vendéglátójánál hosszú távon megállják helyüket szakmájukban.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

További információ kérhető:

Pálokné Bacskó Judit, ügyvezető

Elérhetőség: +36 (30) 4889172, ujragosser@gmail.com

Google Inc.