1. Kapacitásbővítés a TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT Bt-nél
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2016-02641
A projekt kedvezményezettje: „TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT” Bt.
Szerződött támogatás összege: 11.760.000 Ft azaz tizenegymillió-hétszázhatvanezer forint
Támogatás mértéke: 70%
A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében a Kedvezményezett Szécsényben olyan élelmiszergyártó kisüzemet hozott létre, amelyben " bio" minősítésű alapanyagból alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalmú száraztészták, illetve étrend-kiegészítők kerülnek gyártásra.
2. BALASSAGYARMATI PANZIÓ ÉS ÉTTEREM GYAKORNOK PROGRAMJA
A „TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT” Bt. 2017 januárjában 10,35 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Széchenyi 2020 program a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” pályázati programjának keretében. A Nógrád megyei Balassagyarmaton megvalósuló projekt összesen 2 szakács illetve 1 idegenforgalmi szakmenedzser gyakornok foglalkoztatására és munkavégzéséhez szolgáló munkaeszközök beszerzésére irányul.
A projekt kedvezményezettje: „TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT” Bt.
Az 1998-ban alakult „TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT” Bt. a jelenlegi tulajdonosi kör által történt átvétele óta (2013. nyara) bérli a balassagyarmati GÖSSER CLUB Panzió-Sörözőt, ahol, a „szállásadás-vendéglátás” tevékenységeken kívül, szakiskolákban tanuló fiatalok tanulószerződés keretében történő gyakorlati képzése is folyik. Ezen túlmenően – a TÁMOP-2.3.4.A-13/1-2014 keretében, 2014–2015-ben – 10, szakács-, illetve pincér gyakornok sikeres oktatását is lefolytattuk. Piaci helyzet, stratégiai célok, fejlődési lehetőségek: Jelenleg Balassagyarmat városának egyetlen nívós szálláshelye, a Club Panzió adja a város szálláslehetőségeinek többségét. A panzió a már itt tevékenykedő, jelentős részben külföldi érdekeltségű cégek, valamint a most betelepülni szándékozók üzleti célú utazásainak szolgál szálláshelyül. A GÖSSER Club Panzió és Étterem 2013 óta dinamikusan fejlődik, idő közben további fejlesztések is elindultak (menü kiszállítása, ill. külön, ételallergiában, valamint cukorbetegségben szenvedők, valamint diétázók/fogyókúrázók részére dedikált ételsorok).
A projektünk célja elsősorban cégünknél korábban gyakorlati képzést szerzett 3 fő (szakács és idegenforgalmi szakmenedzser) tanuló foglalkoztatása gyakornokként. Munkájukat 1 fő vállalati gyakornok kapcsolattartó segítette a foglalkoztatás hónapjaiban. A gyakornokok munkavégzéséhez szükséges eszközöket szereztünk be, többek között nagykonyhai eszközöket, munkaruhákat, abroszokat, evőeszközöket, konyhai eszközöket.
Projektünk hozzájárul a korábban cégünknél illetve térségünkben gyakorlati képzésen résztvevő vendéglátó szakmunkások munkatapasztalatának megszerzéséhez. Mestervizsgával és nagy gyakorlattal rendelkező vendéglátó szakemberek segítették szakmai előre-menetelüket a gyakornokoknak. A családias környezet segítette a szakmai gyakorlati ismeretek hatékony átvételét.
A projektünk eredményeként a szakácsok és az idegenforgalmi szakmenedzser gyakornokunk alkalmassá vált arra, hogy akár társaságunknál való hosszú távú munkavégzésre, akár arra, hogy az ország bármely részén megállják helyüket a vendéglátó szakmában.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
A Projekt címe:
3. "TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT" Bt. GYAKORNOK PROGRAMJA 2019
A projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2019-04075
A projekt kedvezményezettje: „TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT” Bt.
Szerződött támogatás összege: 25.984.140 Ft azaz huszonötmillió-kilencszáznyolcvannégyezer-száznegyven forint
Támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának bemutatása: A „TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT” Bt. 2019 őszén 25,984 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Széchenyi 2020 program a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” pályázati programjának keretében. A Nógrád megyei Balassagyarmaton, valamint Szécsényben megvalósuló projekt összesen 2 szakács-, 2 pincér- illetve 2 cukrász gyakornok foglalkoztatására és a munkavégzéshez szükséges munkaeszközök beszerzésére irányult.
Támogatás keretében beszerzésre/elvégzésre került: 185 literes ipari hűtőszekrény, 450 literes ipari hűtőszekrény, tésztagyártó gép, pizzasütő kemence, 150 literes üst, ipari mosogatógépek, laptop, párolós sütő, ipari húsdaráló, 5-lángos tűzhely, valamint terasz-bútor
A projekt fizikai befejezési dátuma: 2021. május 31. (lásd sajtóközlemény )
A Projekt címe:
4. Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram
A projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18/B
A projekt kedvezményezettje: „TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT” Bt.
A forgóeszköz finanszírozás össszege: 7.600.000,-Ft, azaz Hétmillió-hatszázezer forint.
A Projekt címe:
5. Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram
A projekt azonosító száma: GINOP-8.3.5-18/A
A projekt kedvezményezettje: „TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT” Bt.
A beruházás megnevezése, célja: „TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT” Bt. eszközparkjának korszerűsítése, új, modern eszközök beszerzése
A kölcsön össszege: 15.000.000,-Ft, azaz Tizenötmillió forint.
A Projekt címe:
6. Napelemes rendszer telepítése a Gösser Club Panzió-Söröző épületén
A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-01135
A projekt kedvezményezettje: „TE+ÉN A VENDÉGLÁTÁSÉRT” Bt.
Szerződött támogatás összege: 5.640.800 Ft azaz ötmilllió-hatszáznegyvenezer-nyolcszáz forint
Támogatás mértéke: 55%
A projekt tartalmának bemutatása: Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztés megvalósítása
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. június 01.